Hvorfor tilbyder min bank ikke dette?

Bankerne er – af naturlige grunde – blevet mere forsigtige med at låne penge ud. En af måderne det giver sig udslag på er, at man beder om budget lige så snart talen falder på et lån, uanset at der egentlig ikke er behov for det. Blot fordi det står på tjeklisten for god bankadfærd.

Det har også ramt mig. Hvad gør man så? Min bank Nordea tilbyder et budgetskema som en del af Netbank. Egenligt er det blot en for-redigeret og forenklet udgave af et regneark – uden mulighed for andet end at lægge poster sammen. Det er altsammen meget fint, men løser ikke det egentlige problem, nemlig at finde ud af hvad man har brugt pengene til. Et hurtigt blik i Netbank viser, at vi i vores familie har haft ca. 1.500 betalingstransaktioner indenfor det seneste år. At kategorisere dem i udgiftsarter, periodisere og opstille var bestemt ikke en attraktiv beskæftigelse her mellem jul og nytår. Næsten nok til at opgive banken på forhånd.

Tilfældigvis havde jeg fra min ældste søn hørt om en service der kunne hjælpe med det. Den hedder SPIIR. Og det var en fantastisk oplevelse! Jeg registrerede mig som bruger, læste hvordan jeg hentede data ud af Nordea netbank. For vores vedkommende drejede det sig om fire konti, der indeholder alle relevante betalinger. Vi kunne gå godt 12 mdr tilbage. Så det tog vel 5 minutter at lægge alle betalingstransaktioner ned på desktoppen og 2 min. at læse dem ind i SPIIR. Og så skete miraklet. Jeg havde det første grove regnskab for 2011 færdigt!

SPIIR havde ganske automatisk sorteret alle interne overførsler mellem vore konti fra. Havde identificeret hvad der var indtægter og hvad der var udgifter, og kategoriseret de fleste betalinger på baggrund af betalingsidenten fra netbank. Ca. 20% af transaktionerne var ikke blevet kategoriseret, men det var nemt at gøre, så efter sammenlagt 2 timer havde jeg skabt den bedste og mest dynamiske oversigt over hvad vi har brugt pengene til i 2011, jeg nogensinde har haft. Og så er det oven i købet gratis.
Jeg kommer helt klar til at bruge det fremover.

Og så er det jeg spørger, hvorfor er det ikke bankerne der udbyder denne service? Vi har nu haft netbanker i mere ned 10 år, og de har stort det ikke udviklet sig siden starten. De har alle data i Netbank og man kunne dermed automatisk få opfølgning løbende i forhold til budgettet? Det ville da være en velkommen service, der udover udviklingen af applikationen, ikke koster noget at yde!

Men i mangel på service fra banken kan jeg anbefale SPIIR. Prøv det selv.

This entry was posted in Self service, Teknologi and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Hvorfor tilbyder min bank ikke dette?

 1. Ole Kassow says:

  Hej Jens
  En rapport, som man kan tage med i banken, er en rigtig god idé, som vi faktisk har på tegnebrættet. Den kommer selvfølgelig også til at indeholde intelligent årsbudget, som vi har skrevet lidt om på Facebook-siden her til morgen: https://www.facebook.com/spiir/posts/323032394383967.
  Bedste hilsner,
  Ole

 2. Ole Kassow says:

  Hej Jens

  Wow, vi i Spiir er superglade for, at du har fundet og er blevet begejstret for vores lille tjeneste. Det varmer i en kold tid at høre din historie.

  Som også det fremgår af kommentarsporet, har vi lavet den første fulde integration med en bank, Lån & Spar, og vi forhandler med en lang række andre banker om lignende løsninger. Det står rigtigt højt på manges ønskeliste – se bl.a. i vores idébank: http://feedback.spiir.dk/forums/86363-gode-ideer-mine-spiir-dk

  Vi tager det meget seriøst, da vores ambition er at hjælpe danskerne med at få en meget bedre livskvalitet. Det gør vi ved at udpege og hjælpe med at fjerne alle de grå pletter af dårlig samvittighed, som de fleste af os har i privatøkonomien. Alt dette opnår vi bedst ved, at vi alle (bankerne, Spiir og andre, der kan bidrage) arbejder sammen om at gøre danskerne stærkere. På sigt skulle vi jo gerne kunne skabe det fulde overblik for den enkelte – på tværs af banker, realkreditinstitutter, investeringer, kreditkort, forbrugslån osv., så man træffer bedre beslutninger og ændrer sin adfærd, der hvor det giver mening.

  Kom meget gerne med dine idéer også.

  Rigtigt godt nytår
  Ole, medstifter af Spiir

  • Hej Ole,
   Det er en fornøjelse at kunne hjælpe andre med at udnytte et godt værktøj. Jeg har fået flere tilbagemeldinger fra bekendte der har taget jeres service i brug siden jeg skrev denne blog, og de er alle begejstrede.
   Hvis jeg skal pege på en mangel – eller er det en ide til en ‘Premium version’? Så er det muligheden for at sammenstille en rapport. Når jeg skal mødes med min bankrådgiver tager jeg selvfølgelig min Ipad med og viser hende tallene, men jeg er sikker på at hun har brug for en rapport hun kan vedlægge i sagsbehandlingen. Den ville jeg gerne kunne trække ud.

   Godt nytår.
   Jeg glæder mig til at følge jeres udvikling fremover
   Jens Galatius

 3. Hej Søren,
  Tak for din kommentar. Det er godt der sker en udvikling, og kunderne i de to banker kan blot glæde sig over at være i en bank der udvikler sine services.
  Særligt Danske Bank er langt fremme med digitalisering på alle fronter. Særligt deres Ipad løsning er meget spændende
  vh
  Jens

 4. Søren says:

  Hejsa

  Min bank, Lån & Spar, tilbyder faktisk integration med Spiir, så jeg slipper for at eksportere og importere alle konto-bevægelser.

  Spiir er vist i forhandlinger med andre banker om også at tilbyde integration in webbanken til deres kunder.

  Yderligere har Danske bank udviklet et tilsvarende produkt, som de tilbyder til deres kunder. Så det kan også være din bank langsomt er på vej – enten med deres egen løsning, eller gennem en aftale med Spiir.

  Mvh.
  Søren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *